Stress? Loop je vast in je werk?
                       Ga op pad met de wandelcoach in Groningen 

Diagnose burn-out? Word je eigen Cortisol-Manager en krijg  grip op stress. 

Heb je last van stress? Of is er een van je werknemers uitgevallen met de diagnose burn-out? Dat is heftig, want deze uitval door stress duurt vaak lang. Met een uitgekiende coachaanpak help ik je snel terug naar de werkvloer. 

Ik begeleid je met wandelcoachgesprekken in de natuur. Thuis volg je online het e-learning programma De Cortisol-Manager. Hiermee krijgt je grip op de stress en ontdek je hoe je rust in het eigen stress-systeem kan brengen. 


Wat is de Cortisol-Manager?

  • Wandelcoaching in de natuur voor beweging en herstel van stress
  • Online ondersteuning in e-learningprogramma met 23 lessen over herstel van stress gebaseerd op jouw stresstype
  • Diepgaande kennis over hoe je lijf en brein reageert op stress en opdrachten en oefeningen die helpen de stressbalans te herstellen 
  • Persoonlijke begeleiding en monitoring online en in de coachwandelingen
  • Direct in te zetten bij uitval door burn-out en in eigen tijd en tempo te volgen

Stress brengt fysieke en emotionele schade

Stress en burn-out worden vaak vooral als mentaal probleem gezien. Maar dat is niet het hele verhaal. Stress is ook schade aan het lichaam, als resultaat van een stresssysteem dat lange tijd overuren heeft gedraaid. Stress brengt schade aan het lijf. Het resultaat zie je: je bent vaak moe, je laat steken vallen, je reageert emotioneel, je hebt moeite met concentreren en je raakt het overzicht kwijt. Maar, dit soort signalen zijn pas het topje van de ijsberg: het hele biologische systeem is namelijk ontregeld.


Breng rust in het stress-systeem

Om tot rust te komen is het dus van cruciaal belang om het fysieke lichaam terug in balans te krijgen. Om dat te beïnvloeden, helpt het te begrijpen wat er gebeurt in het lichaam. En om technieken te leren om de stresshormonen weer op een normaal niveau te krijgen. Zodat je ademhaling weer rustig wordt, je weer goed slaapt en energie opbouwt. Dan pas ontstaat er rust én vervolgens herstel. Met de Cortisol-Manager leer je je fysieke herstel op gang te brengen.


Vier stresstypes

Het stresssysteem is enorm complex en kan op veel manieren ontregeld zijn. Daar is niet één oplossing voor. Waar de één geremd moet worden, is de ander niet vooruit te branden. Ze hebben allemaal een andere verstoring van de hormonale balans. Daarom werken we met een indeling in vier stresstypen, gebaseerd op hoe het stresssysteem bij jou ontregeld is. Geen algemene aanpak dus, maar een aanpak afgestemd op hoe stress bij jou werkt. 


Hoe is de Cortisol-Manager opgebouwd?

  1. Eerst ontdek je tot welk stresstype jij behoort

  2. Vervolgens ontdek je hoe het stresssysteem bij jou werkt

  3. Je doet opdrachten passend bij jouw stresstype om grip te krijgen op jouw stress.

Als  je eenmaal door hebt wat jou helpt, ben je weliswaar een paar weken verder, maar dan heb je wel alles in handen wat nodig is om écht te herstellen en vooral om terugval te voorkomen.


Hoe? Dat leer je

De Cortisol-Manager is een e-learning programma waarmee je vanaf de eerste les aan de slag gaat met fysiek herstel. Geen geforceerd ‘rust nemen’, maar inzicht in hoe je lijf en brein reageert op stress. In 23 lessen krijg je kennis, opdrachten en tips die je in eigen tijd en tempo kan doen. 

Online monitor ik de voortgang en geef directe feedback op de opdrachten. In zes tot twaalf weken doorloop je het programma. Gaandeweg voel je je beter. Je ervaart dat je zelf invloed en grip hebt op het herstel. En dat werkt stimulerend! 


De Cortisol-Manager is gebaseerd op vier pijlers:

1. Beweging

2. Rust en ontspanning

3. Mindset

4. Voeding


Wandelen in de natuur is stressverlagend

In tussentijdse wandelcoachgesprekken bespreken we samen hoe je de kennis die je leert toepast en waar jij fysiek, mentaal of emotioneel tegenaan loopt. Die coachgesprekken doen we buiten, wandelend. Bewegen is al gezond, maar niets blijkt zo effectief voor het verlagen van stress als wandelen in de natuur. De natuur heeft namelijk een rustgevende werking én geeft tegelijkertijd energie. Bovendien zorgt de natuur direct voor positieve gevoelens.

Zo is de combinatie van de online e-learning de Cortisol-Manager met persoonlijke begeleiding in de natuur de juiste aanpak voor wie zich snel beter wil voelen én voor wie actief aan de slag wil gaan met zijn herstel.

Heb jij het idee dat deze aanpak voor jou werkt? Is deze effectieve aanpak iets om in jouw organisatie in te zetten voor medewerkers met stress en burn-outklachten? Ik geeft je graag meer informatie!


Ik wil info over de Cortisol-Manager

 

De Cortisol-Manager is een product van Gripopwerkstress.nl. Als gecertificeerd coach voer ik licentie. Wil jij meer inhoudelijke informatie over het programma? Klik dan hier